Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Wanneer je een huis wilt kopen, moet je heel veel dingen regelen. Ten eerste moet je voldoende hypotheek zien te krijgen, vervolgens moet je de extra kosten zelf weten op te hoesten en als alles in kannen en kruiken is volgt de hele verhuizing nog. Het moge duidelijk zijn: een woning kopen betekent eindeloos veel zaken moeten regelen. Het is daarom niet verwonderlijk dat mensen soms iets over het hoofd zien. Een van de dingen die vaak vergeten wordt, is het afsluiten van een goede woonverzekering. Dat kan grote gevolgen hebben. Mocht je namelijk een keer forse schade aan je woning of spullen oplopen en mocht blijken dat je niet goed verzekerd bent, dan is de kans groot dat jij zelf opdraait voor de kosten. Dat kan tot grote problemen leiden en daarom laten we je graag zien welke woonverzekeringen je nodig hebt om je nergens druk over te hoeven maken.

De opstalverzekering

Veel mensen huren eerst een woning en daarna kopen zij een huis. Zij nemen de woonverzekering die zij hadden mee naar het nieuwe huis en denken dan nog altijd goed verzekerd te zijn. Dat is echter niet het geval. In het huurhuis heb je alleen een inboedelverzekering nodig, maar in je nieuwe huis heb je ook een opstalverzekering voor je huis nodig. Een inboedelverzekering dekt namelijk alleen de schade die ontstaan is aan je spullen, maar niet de schade die je opgelopen hebt aan je woning. Deze kosten kunnen kolossaal zijn en als je deze zelf moet ophoesten, kan dat tot vervelende situaties leiden. Je komt in een (zwaar) beschadigde woning te zitten terwijl je niet het geld hebt om de schade te herstellen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede opstalverzekering hebt zodat je je verzekering kunt benaderen om je woning weer in oude staat te brengen. 

Profiteer van pakketvoordeel 

Het kan zijn dat je al een inboedelverzekering hebt en dat de goederen in je woning dus verzekerd zijn. Wanneer je nog een opstalverzekering wilt toevoegen, is het verstandig om dit bij dezelfde verzekeraar te doen. Wanneer je namelijk bij twee losse verzekeraars verzekeringen gaat afsluiten, betaal je waarschijnlijk meer dan nodig is. Kijk daarom even welke verzekeringsmaatschappij de beste deal aanbiedt en stap dan over naar een partij. Mocht je een keer schade hebben dan is het ook veel gemakkelijker om alles met een partij te kunnen afhandelen dan dat je dat met twee partijen moet doen. 

Sluit je polis online af

Als je net tot de ontdekking bent gekomen dat ook jij tot de groep mensen behoort die maar half verzekerd zijn, dan is het tijd om in actie te komen. Een woonverzekering afsluiten, is een kwestie van even naar de site van je verzekeringsmaatschappij te gaan en je polis samen te stellen. Bekijk alle opties even en bereken je premie. Vervolgens kun je met een paar klikken op de muis je nieuwe woonverzekering vandaag nog laten beginnen.

Aanbevolen artikelen