Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Het spreekt voor zich dat je tegenwoordig voor wat het kopen van dekbedden betreft een keuze kan maken uit een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. Eén van de opties die je hebt is kiezen voor het kopen van donzen dekbedden. Dit is overigens niet zomaar een optie, maar wel meteen één van de populairste keuzes die sinds jaar en dag op de markt worden gemaakt. Voor dit type dekbedden geldt in eerste instantie dat ze lekker licht zijn. Dat is echter niet anders, daarnaast worden ze ook alom geprezen omwille van hun onderhoudsvriendelijke eigenschappen. In ieder geval, op deze pagina tref je alvast drie prima redenen aan om te kiezen voor deze dekbedden.

1.) Je geniet van een lichter gewicht in vergelijking met wol

Wollen dekbedden waren jarenlang zowat de beste dekbedden die er op de markt waren terug te vinden. Er was echter één niet onbelangrijk minpunt dat vaak werd aangehaald. Niet alleen vereisen dergelijke dekbedden relatief veel onderhoud (hier komen we straks nog op terug), daarnaast is het ook nog eens zo dat ze vrij zwaar waren. Dat geldt zeker niet voor de donzen exemplaren die je tegenwoordig op de markt aantreft. Deze dekbedden zijn merkelijk lichter wat ervoor zorgt dat je automatisch kan rekenen op nog meer slaapcomfort. Dit is voor veel mensen alvast een uitstekende reden om te kiezen voor één van de donzen dekbedden die verkrijgbaar zijn. 

2.) Donzen dekbedden zijn natuurlijk en antiallergisch

Dons staat erom bekend een natuurlijke vulling te zijn. Ze is dan ook afkomstig van eenden en ganzen. Voor dit materiaal geldt dat ze niet alleen prima isoleert, daarnaast beschikt ze ook nog eens over een uitstekende vochtregulerende werking. Het feit dat het materiaal zeer weinig vocht opneemt zorgt er in de praktijk eveneens voor dat ze geen gunstige omstandigheden creëert voor de zogenaamde huisstofmijt. Dit betekent dat een dekbed met een vulling van dons ook uitstekend kan worden gebruikt door mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor huisstofmijt. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het kopen van één van de verschillende dekbedden met een vulling van dons op de markt is in de praktijk zonder twijfel de moeite meer dan waard. 

3.) Je hebt bijna geen omkijken naar deze dekbedden

Het onderhouden van donzen dekbedden kan soms een behoorlijke doorn in het oog te zijn. Voor heel wat dekbedden geldt dan ook dat ze bijvoorbeeld regelmatig gewassen moeten worden. Dat heeft echter in de praktijk doorgaans behoorlijk wat voeten in de aarde. Gelukkig is het zo dat je een dekbed van dons eerder zelden hoeft te wassen. Zelfs zonder een frequente wasbeurt zal je kunnen vaststellen dat de meest optimale hygiënische omstandigheden toch perfect behouden zullen kunnen worden. Het enige waar je op dit vlak rekening mee moet houden is het volgende:

  • Zorg voor het regelmatig opschudden van het dekbed;
  • Laat het dekbed regelmatig verluchten, bijvoorbeeld in de tuin; 

Hou je rekening met de bovenstaande twee aandachtspunten op vlak van onderhoud? Dan zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van donzen dekbedden in de praktijk zeer interessant is.

Aanbevolen artikelen