Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Wil je dit jaar eindelijk eens structuur in je leven? Heb je alleen geen idee hoe je dat moet aanpakken? Wacht dan niet langer en lees snel verder. In dit artikel lees je tips hoe je niet alleen een opgeruimd huis krijgt, maar ook een opgeruimde geest.

Plan een dagje opruimen in

Het begint allemaal met een dagje opruimen. Je herkent het vast wel je hebt opeens de drang om op te ruimen. Vaak is dit op momenten dat je weinig tijd hebt. Dan begin je aan een beetje opruimen, maar kan het soms zelf zorgen voor meer rotzooi. Je komt bijvoorbeeld iets leuks tegen van vroeger en bent hier dan lange tijd mee bezig. Daarom is het belangrijk om echt een dag in te plannen dat je uitgebreid gaat opruimen. Je kunt dit ook opsplitsen in dagdelen. Kijk je erg tegen het opruimen op? Splits het opruimen dan sowieso in dagdelen op. Zo maak je de klus minder groot in je hoofd. Deel het opruimen ook op in ruimtes. Begin bijvoorbeeld eerst met de keuken en dan specifiek de keukenkastjes. Elke keer als je een deel hebt opgeruimd voelt dit als een overwinning. Dit houdt je vervolgens gemotiveerd.

Zorg voor vaste plekken voor je spullen

Om goed te kunnen opruimen is het belangrijk dat je vaste plekken hebt waar je je spullen kunt opbergen. Heb je nog geen goed systeem hiervoor? Wacht dan met opruimen. Schaf eerst de juiste opbergmaterialen aan, zodat je een goede start kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor speciale keuken organizers om je keukenspullen handig op te bergen. Als je voor die tijd al gaat opruimen moet je daarna nog een keer opruimen. Dit is zonde van je tijd en energie. Op de website Soclever.nl vind je verschillende handige opbergmaterialen.

Een opgeruimde geest

Een opgeruimd huis zorgt er ook voor dat je je rustiger voelt in je hoofd. Daarnaast zijn er nog andere dingen die ervoor zorgen dat je je rustiger voelt. Merk je dat je to do lijstje vaak door je hoofd spookt? Schrijf je taken dan op. Dit kan in een notitieboekje of digitaal in je notities in je mobiel. Zorg daarnaast dat je voldoende rustmomenten heb in een dag. Beperk tevens het aantal prikkels dat je binnenkrijgt. Als je bijvoorbeeld tegelijkertijd op je mobiel zit en tv kijkt krijg je veel prikkels binnen. Hierdoor worden veel mensen onrustig.

 

Merk je dat je moeite hebt met het opruimen van je huis of je rustiger voelen? Volg dan een cursus of workshop, zoals een cursus mindfulness of meditatie.

Aanbevolen artikelen