Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Het is van essentieel belang om Visgraat vloeren goed te onderhouden. Door een vloer goed te onderhouden zorg je er niet alleen voor dat de vloer langer mooi blijft, maar je zorgt er ook voor dat je langer plezier van je vloer hebt, want goed onderhoud verlengt de levensduur van een vloer aanzienlijk. Bij visgraat vloeren moet er wat extra aandacht aan het onderhoud besteed worden, vanwege het patroon in de vloer. Hoe je je visgraat vloer kunt schoonmaken kun je hieronder lezen.

Visgraat parket vloer reinigen

Om een lange levensduur voor een vloer te waarborgen is het belangrijk de parketvloer goed schoon te houden. Zand is het meest schadelijk voor een parketvloer. Dit komt doordat zand krassen in de beschermende toplaag van de vloer kan veroorzaken. Wanneer dit te lang blijft liggen kunnen er krassen in het hout komen. Om schade door zand te voorkomen kun je het beste je vloer regelmatig stofzuigen en hiervoor een zachte borstel gebruiken. Op deze manier kunnen zowel het zand als het opzetstuk van de stofzuiger je vloer niet beschadigen.

Het dweilen van een visgraat vloer

Je kunt visgraat vloeren prima dweilen, mits je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt en de juiste hoeveelheid water. Te veel water kan de vloer beschadigen. Zorg er daarom voor dat je niet te veel water gebruikt. Het meeste vocht blijft zitten in de groeven. Laat de vloer daarom goed drogen of droog hem eventueel na met een doek. Op visgraat vloeren dien je geen allesreiniger te gebruiken, omdat deze de toplaag en zelfs het hout kunnen aantasten. Hierdoor kun je een vlekkerige vloer krijgen, wat soms niet meer te herstellen is. Je kunt het beste natuurzeep voor een visgraat vloer gebruiken.

Schoonmaakmiddelen voor laminaten visgraat vloeren

Een visgraat vloer van laminaat kun je prima schoonmaken en dweilen met lauw warm water. Zoals eerder gezegd werd is het belangrijk om de vloer niet te nat te maken en plasvorming te voorkomen. Hoe langer het water namelijk op de vloer blijft liggen, des te groter de kans is dat het water tot in de groeven van de vloer doordringt en de groeven onder het laminaat bereikt. Hierdoor ontstaat werking in de vloer waardoor deze permanent beschadigd raakt. De planken kunnen dan gaan bollen of zelfs omhoog komen! Vandaar dat er bij parket vloeren wordt aangeraden om na het dweilen de vloer nog een keer af te nemen met een droge doek. Ook doe je er goed aan om de ramen en deuren open te zetten na het dweilen, zodat de vloer sneller droogt. Verder hoor je bij het schoonmaken van een visgraat vloer van laminaat geen groene zeep of allesreiniger te gebruiken. De vloer krijgt hier namelijk een doffe kleur van en kan ervoor zorgen dat het laminaat aangetast wordt. Voor een laminaat vloer kun je het beste een klein beetje schoonmaakazijn gebruiken en dit met lauw water verdunnen.

Aanbevolen artikelen