Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Verzekeraars gaven in het verleden aan dat zij jaarlijks ruim 50.000 meldingen ontvangen van waterschade, veroorzaakt door een lekkage. De meerderheid van de lekkages vindt plaats in woningen van 15 jaar of jonger. Een lekkage in huis is enorm vervelend en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

Het gebeurt regelmatig dat er een lekkage plaatsvindt, maar de betreffende bewoners zich niet bewust zijn van de lekkage. Hierdoor zal de lekkage voor lange tijd niet verholpen worden, waardoor de schade dagelijks zal toenemen. Dit zal niet enkel erg prijzig zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid van de inwonenden. In dit artikel leggen wij uit hoe dit gezondheidsrisico ontstaat.

Gevaar van een waterlekkage

De meeste waterlekkages ontstaan door een gesprongen leiding. Gelukkig blijkt dit in praktijk weinig schade te brengen. Ondanks dat er in korte tijd veel water vrijkomt, is een gesprongen leiding snel te ontdekken, waardoor er adequaat gereageerd kan worden. Zo blijkt dit probleem binnen enkele uren opgelost te zijn. 

Lekkages die lange tijd niet ontdekt worden, brengen een groter gevaar met zich mee. Doordat er ongemerkt dagelijks veel druppels in de muren lekken, kunnen de muren erg beschadigd raken. Daarbij is het ook mogelijk dat de beschadigde muren de constructie van de woning zullen beschadigen. Op termijn zal de schade zich uiten in schimmel- en vochtplekken. Schimmels zijn echter lastig te verwijderen en enorm gevaarlijk voor de gezondheid. 

Nadat de lekkage ontdekt is, is het uiteraard belangrijk om snel te handelen om verdere schade aan de woning en gezondheid te voorkomen. In deze situatie is het essentieel om het lek te vinden, waarbij het mogelijk is om een lekdetectie uit te laten voeren om in korte tijd de juiste locatie te vinden. Een waterlek opsporen klinkt makkelijker dan het lijkt, maar het blijft dus altijd handiger om een bedrijf in te schakelen om zeker van de zaak te zijn.

Aanbevolen artikelen