Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Verhuizen kost veel tijd en is voor veel mensen een stressvolle periode. Om het verhuizen zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal hulpmiddelen die het een stuk makkelijker voor je zullen maken. Zo kun je een verhuislift huren en tilbanden inslaan en zul je merken dat het allemaal goed van pas zal komen. 

Verhuislift huren voor zware meubels

Als je huis meerdere verdiepingen heeft, dan kun je een verhuislift huren. Voor het verplaatsen van zware meubels zoals kasten en piano’s is een verhuislift cruciaal. De lift komt van pas als de loodzware spullen zich op de bovenste verdieping bevinden. Het is namelijk ontzettend lastig om deze meubels van de trap af te krijgen zonder schade op te lopen. Kies daarom voor een verhuislift huren en verplaats je piano of grote kast via het raam. Het handige aan een verhuislift huren is dat je de lift zelf mag bedienen. De besturing is erg makkelijk, vrijwel iedereen kan omgaan met de lift. Als je liever toch wat meer zekerheid hebt dat je meubels veilig de grond bereiken, dan kan een medewerker van verhuisservice de lift ook bedienen. Bedenk bij het verhuislift huren of je de hulp van een medewerker nodig zult hebben. Een verhuislift huren kun je bij vrijwel iedere verhuisdienst. 

Bescherm je rug met tilbanden

Tijdens het verhuizen zul je met veel zware spullen aan de slag gaan. Het is daarbij belangrijk dat je je eigen lichaam beschermt tegen schouder- en rugklachten. Hiervoor kun je tilbanden goed gebruiken: deze banden bevestig je om je onderarmen en besparen je rug van zwaar gewicht. Deze tilbanden gebruik je samen met een ander en zijn met name geschikt voor zware meubels zoals wasmachines en droger. De banden worden aan beide kanten onder het meubelstuk gevestigd, vervolgens plaats je je armen in de lussen. Met tilbanden voorkom je dat je na de verhuizing met rugklachten kampt.

Rolplaten en steekwagens voor een praktische verhuizing

Voor efficiënte verplaatsing kun je twee handige tools inzetten. Zo heb je de steekwagen waarmee je meerdere verhuisdozen of kleine meubels kunt verplaatsen. Op twee wielen rol je de dozen naar de verhuiswagen, met de handvatten bestuur je de steekwagen. Zo verplaats je verhuisdozen efficiënt en hoef je niet constant terug te lopen. Bovendien bespaar je je rug doordat je niet steeds hoeft te bukken om een doos mee te nemen. Steekwagens komen in verschillende maten. Hoe groter, hoe meer spullen je in één keer kunt verplaatsen. Voor een ontzettend goedkope prijs kun je de steekwagens huren, dus ze zijn zeker niet te missen bij een verhuizing!

Naast steekwagens kun je ook kiezen voor rolplaten. Op deze platen kunnen ook verhuisdozen geplaatst worden. Door de vier wieltjes aan de rolplaat kun je het makkelijk over vloer verplaatsen en naar de verhuiswagen toerollen. De meeste rolplaten zijn voorzien van antislip bekleding zodat de spullen op de plaat niet zomaar zullen gaan schuiven. Voor een hoge efficiëntie tijdens het verhuizen is het een goed idee om te investeren in rolplaten en steekwagens.

Aanbevolen artikelen