Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Ik ga er vanuit dat iedereen die dit leest wel een dak boven zijn of haar hoofd heeft. Een heerlijk voorval is dat, maar ook zeker niet onterecht. Het is namelijk een grote verantwoordelijkheid om een huis te hebben. Niet alleen omdat alles binnenshuis schoon moet zijn en je alles moet regelen, maar ook om wat er bovenop het huis ligt. Het dak namelijk.

Iedereen met een huis heeft ook een dak boven zijn of haar hoofd (dat mag ik tenminste hopen). Alleen heeft vast niet iedereen problemen met hun dak meegemaakt. Daken hebben veel te voortduren. Harde, lange stormen en daarna weer een lange tijd hoge droogte. Het is dan niet gek dat er zo nu en dan iets kapot gaat aan dit dak. Misschien is het dak gewoon oud. 

Een vaak voorkomend probleem is een daklekkage. Een kleine lekkage bij de kraan is niet zo een grote zorg, maar een grote daklekkage kan je grote problemen bezorgen. Problemen die elke huiseigenaar liever zou vermijden.  Een daklekkage levert dus wel degelijk problemen op. Maar wat voor problemen kun je verwachten en hoe los je het op? Een daklekkage is gevaarlijker dan een leidinglekkage. Alhoewel er bij een leidinglekkage meer water vrijkomt, heb je het snel door als het gebeurt en kun je snel handelen. Een lekkage dak die een paar druppels per dag krijgt is gevaarlijker, vooral als je niet weet dat het lek er zit. Het vocht maakt zowel de muren als de hele constructie van het huis instabieler. Ook kan er door het vocht schimmel in de muren ontstaan wat het materiaal erg verzwakt en wat een gevaar voor eigen gezondheid kan zijn. Om zeker te weten dat jij geen daklekkage hebt, die dit soort vervelende en gevaarlijke schade aan kan brengen, kun je een gratis dakinspectie aanvragen.

Aanbevolen artikelen