Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Veel mensen weten al wel dat je een muur en een dak kunt isoleren in je woning. Maar wist je ook dat je een kunt kiezen voor een Plafond isoleren? Om te kiezen voor een plafond isolatie kun je flink op de kosten besparen, wat je uiteraard terug zult zien op je energiefactuur. Misschien is dit concept nieuw voor je of ben je aan het wikken en wegen of een plafondisolatie wel iets voor jou is. Het is begrijpelijk als je je af zou vragen of een plafond isolatie de investering waard is. Om je goed te informeren over een plafondisolatie bespreek ik in deze blog verschillende voordelen van een plafond isolatie. Daarnaast lees je ook meer over de verschillende mogelijkheden van een plafond isolatie.

De voordelen van een plafondisolatie

Als je ervoor kiest om je plafond te laten isoleren, heb je als voordeel dat je dus kosten bespaart op je energiefactuur. Er zijn echter nog veel meer voordelen verbonden als je je plafond laat isoleren. Hieronder lees je over enkele voordelen van een plafondisolatie:

  • Er is geen kapwerk aan de vloer nodig als je je plafond laat isoleren. Dit komt doordat je de vloer van de bovenliggende ruimte isoleert door het aanbrengen van een plafondisolatie. Behalve dat je dus op je energiefactuur kosten bespaard, bespaar je ook een hoop kosten doordat je geen kosten kwijt bent aan kap- en breekwerken aan je huidige vloer.
  • Mooie plafondafwerking: het is niet langer zo dat er slechts een plafondafwerking mogelijk is als je kiest voor een plafondisolatie. Stijl is belangrijk en dat is te merken. Er zijn gigantisch veel verschillende isolatie en afwerkingen mogelijk bij het kiezen voor een plafondisolatie.
  • Je verliest minder warmte: zoals je misschien al weet, stijgt warmte op. Doordat je plafond ge├»soleerd is, zal er veel minder warmte verloren gaan. Dit geldt ook andersom: in de warme zomermaanden wordt de warmte juist buiten gehouden. 
  • Minder geluidsoverlast: daarnaast zul je merken dat een plafondisolatie een geluiddempend effect heeft. Dit is ideaal om geluidsoverlast te voorkomen. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Als laatste neem ik graag de verschillende mogelijkheden met je door als het gaat om een plafondisolatie. Waar je voor kiest is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en wensen. Zo kun je ervoor kiezen om een plafondisolatie uit te laten voeren in een of meerdere ruimtes.

  • Garage plafondisolatie: het is mogelijk om het plafond van je garage te laten isoleren met als voordeel dat dit vochtbestrijding voorkomt evenals schimmel- en vochtproblemen door de snel afkoelende garageruimte. 
  • Kelder plafondisolatie: ook de kelder koelt snel af. Een mogelijk gevolg hiervan is vochtoverlast. Daarom is het bij een kelder plafondisolatie van belang om te kiezen voor vochtwerend isolatiemateriaal.
  • Dak plafondisolatie: als laatste kun je kiezen voor een dak plafondisolatie, waardoor de warmte binnen- of juist buiten wordt gehouden.

Aanbevolen artikelen