Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Op het moment dat je een bepaald werk wenst te laten inlijsten spreekt het voor zich dat je, je in eerste instantie even zou willen vergewissen van de verschillende soorten lijsten die allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dat gaat doen zal je al snel kunnen vaststellen dat er een onderscheid zal worden gemaakt tussen zogenaamde standaard lijsten en de bekende baklijsten. Voor deze laatste geldt dat het werk in de lijst niet tegen de zijkant aan zal worden geplaatst. In plaats daarvan wordt ervoor gekozen om het werk als het ware te laten zweven in de lijst. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er al snel een zeer aantrekkelijk ruimtelijk effect tot stand zal komen. Spreekt dit jou ook wel aan? Wacht dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over de voordelen waar je bij het gebruik van baklijsten op kan rekenen.

Wat maakt de keuze voor een baklijst zo bijzonder?

De keuze voor een zogenaamde baklijst is er één die toch best als bijzonder kan worden bestempeld. Het feit dat het werk niet helemaal tegen de lijst aan wordt geplaatst zorgt ervoor dat het werk als het ware in de lijst lijkt te zweven. Zou jij ook graag gebruik willen maken van een dergelijke lijst voor het werk dat je hebt aangekocht? In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat het werk moet opgespannen zijn. Ook wanneer je van plan bent om op deze manier een foto in te laten lijsten is dat het geval. Hier dien je dan ook beslist rekening mee te houden. 

Is er sprake van glas bij baklijsten of niet?

Voor elk type lijst geldt dat ze in de praktijk beschikt over zeer specifieke eigenschappen. Baklijsten vormen daar uiteraard geen uitzonderingen op. Indien je kiest voor een dergelijke lijst is het dan ook onder meer van belang om er rekening mee te houden dat ze niet voorzien wordt van glas. Dat is standaard zo omdat er op deze manier voor wordt gezorgd dat het werk op de meest optimale wijze tot haar recht komt. Is het voor jou dus met andere woorden  van belang dat het werk dat je hebt aangekocht op een zo optimaal mogelijke manier wordt gepresenteerd zonder dat haar uitstraling wordt beïnvloed door bijvoorbeeld glas dat ervoor wordt geplaatst? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor een baklijst al vrij snel kan zijn gemaakt. 

Kan je baklijsten ook op maat laten maken?

Een vaak gehoorde vraag onder mensen die van plan zijn om over te gaan tot het kopen van een baklijst heeft te maken met het feit of je deze al dan niet op maat kan laten maken. Dat is zeker mogelijk. Tegenwoordig is het zo dat menig aantal werken in vergelijking met vroeger niet meer over standaard lijst afmetingen beschikken. Dat kan als gevolg hebben dat het aanschaffen van een gewone baklijst met standaard formaat niet langer voor jou tot de mogelijkheden behoort. Dat is natuurlijk vervelend, maar het hoeft zeker geen onoverkomelijk probleem te zijn, integendeel. De keuze voor één van de verschillende maatwerk baklijsten kan je namelijk op een efficiënte manier verder helpen.

Aanbevolen artikelen