Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Bij Stoffeerderij Struik houden we van stoffen banken in ons interieur. Het kiezen van een stoffen bank heeft zo zijn voordelen. Zo geeft het bijvoorbeeld een warme en gezellige look aan je interieur. Toch heeft het ook enkele nadelen wanneer je stof bijvoorbeeld vergelijkt met een leren bank. Het schoonhouden van een leren bank is eenvoudiger, je hoeft hierbij alleen een doekje over het materiaal te halen. Een stoffen bank vraagt om meer onderhoud. Het is belangrijk dat je dit doet, om de levensduur van je bank te vergroten. In dit artikel leggen we je daarom uit wanneer je stoffen bank toe is aan een onderhoudsbeurt.

Stofzuig je bank regelmatig

Dit geldt vooral wanneer je huisdieren hebt. Het is erg belangrijk om je stoffen bank schoon te houden van vuil. Het vuil hoopt zich namelijk erg snel op in het stof van je bank. Het is daarom aan te raden om één keer per week je bank te stofzuigen. Gebruik hiervoor een smal mondstuk, zodat je de voegen en spleten van je bank ook goed kan meenemen. 

Maak gebruik van schoonmaakproducten

Eens in de zoveel tijd kun je je bank schoonmaken met schoonmaakproducten. Er zijn middelen gemaakt speciaal voor bijvoorbeeld stof en leer. Wanneer je niet zeker bent of het schoonmaakmiddel gebruikt mag worden op je bankstel, kun je eerst een klein deel van de bank testen. Doe dit niet op een zichtbare plaats. Mocht het product namelijk vlekken en beschadigingen geven aan je bank, is het in dit geval niet een erge ramp. Daarnaast kun je een grote schoonmaak aan je bankstel ook laten doen door een professioneel bedrijf. Zij hebben verstand van het grondig reinigen van je bankstel en weten vlekken en vuil efficiënt te behandelen. 

Ga voorzichtig om met je bank

Voor veel dingen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom erg belangrijk dat je zorgvuldig en voorzichtig omgaat met je bank. Sommige stoffen zijn namelijk erg kwetsbaar. Pas bijvoorbeeld om met dranken en eten, dit kunnen je bank permanent beschadigen. Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met scherpe voorwerpen. Knopen in kleding, maar ook riemen en sieraden kunnen blijven haken achter de stof van je bank. Dit kan ook schade toebrengen. Mocht je onverhoopt wel een draadje aan je stoffen bank hebben, is het belangrijk dat je deze terug steekt en niet afknipt. Om te voorkomen dat je bank inzakt, dien je regelmatig je kussen op te kloppen. Je kunt er ook voor kiezen om je afneembare hoezen eens in de zo veel tijd in de wasmachine te stoppen. Op deze manieren kun je zelf bijdragen aan een schone bank die voor lange tijd mee zal gaan.

Aanbevolen artikelen