Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Een open haard in huis zorgt voor een aangename temperatuur en ook voor enorm veel sfeer. De warmte, de mooie sierlijke vlammen en het knetterende geluid zorgen voor een warm gevoel van binnen en buiten. Maar een open haard heeft ook een hoop nadelen. Je hebt namelijk een afvoerkanaal nodig, zodat schadelijke stoffen en de rook kunnen worden afgevoerd en je hebt natuurlijk ook de kans dat een slechte verbranding voor koolmonoxide zorgt. En een koolmonoxidevergiftiging is echt levensgevaarlijk! Waarom kies je niet voor andere oplossingen, zoals elektrische sfeerhaarden? In onze blog vertellen we waarom je voor deze optie zou moeten kiezen.

Milieuvriendelijk en zuinig verwarmen

Elektrische sfeerhaarden zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook energiezuinig. Een elektrische sfeerhaard kost slechts € 0,40 per uur en er zijn varianten die zelfs minder elektriciteit verbruiken. Dat is dus veel goedkoper dan wanneer je verwarmt met behulp van een cv-ketel. En je hebt ook geen gas nodig. Dus het is ook nog eens milieuvriendelijker. Het enige nadeel hierin is dat een elektrische sfeerhaard de cv-ketel nooit kan vervangen, want een sfeerhaard kan alleen de directe omgeving en niet een heel huis verwarmen.

Geen afvoerkanaal nodig

Elektrische sfeerhaarden branden niet echt, want er wordt niets verbrand. De haard simuleert een knetterend en mooi bewegend vuur, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Met behulp van de verwarmingselementen in een haard kan er ook warmte worden afgegeven. Als je tenminste voor een modern model kiest die de functie ook heeft. Een voordeel is dat er geen afvoerkanaal nodig is, want bij een elektrische sfeerhaard komen geen rook en schadelijke stoffen vrij. Dus dat is zeker een pluspunt.

Elektrische sfeerhaarden zijn realistisch

Nu klinkt het minder interessant om voor een haard te kiezen die vuur simuleert, want er gaat natuurlijk niets op tegen echt knetterend vuur. Dat is waar, maar vergis je niet. Een elektrische sfeerhaard kan namelijk een net zo realistisch vuur produceren als een haard die echt brandstoffen verbrandt. Het vuur is zelfs niet van echt vuur te onderscheiden. Een kleine kanttekening is dat het realisme van het vuur wel afhankelijk is van het model dat je kiest. Vooral de wat luxere en uitgebreidere modellen komen in de buurt van een echte haard, maar het prijskaartje is dan ook een stuk hoger. Iets om rekening mee te houden.

Elektrische sfeerhaarden zijn gebruiksvriendelijk

Een haard moet je aansteken. Je hebt aanmaakblokjes nodig, brandstoffen of houtblokken en je kunt er flink wat tijd mee bezig zijn om het vuur te krijgen, zoals je het graag wilt hebben. Wat als je vanuit de luie stoel met een druk op de knop op de afstandsbediening je haard kunt aan- en uitzetten en zelfs kunt afstellen? Dat is mogelijk als je voor elektrische sfeerhaarden kiest, want die zijn vaak voorzien van meerdere mogelijkheden in kleur, temperatuur en de vormgeving van de vlammen. Ook in dit geval is dat weer afhankelijk van het model dat je kiest. De iets luxere en dus ook duurdere modellen hebben vaak meerdere opties aan boord. Maar het staat buiten kijf dat een elektrische sfeerhaard veel gebruiksvriendelijker en ook onderhoudsvriendelijker is.

Aanbevolen artikelen