Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Mysterieuze voorwerpen gemaakt van glas waar jij jezelf scherp doorheen kunt zien als je in het voorwerp besluit te kijken. Dat is ook gelijk de hele functie van het desbetreffende voorwerp. Het lijkt wel alsof je een tweelingbroer/zus hebt die exact hetzelfde doet als jij. Als je naar de titel hebt gekeken dan weet je het natuurlijk allang. Het zojuist beschreven object? Een spiegel natuurlijk! Dat is waar deze tekst over zal gaan. Je wordt meegenomen in het verleden van spiegels en je leest wat over de functie ervan. Er wordt ook nog aandacht besteed aan de wat minder gebruikelijke, maar wel leuke zaken waar spiegels voor worden gebruikt.

Een stukje over de geschiedenis van spiegels

In de oudheid was het al gebruikelijk om naar jezelf te kijken. Onze voorouders hebben het echter moeten doen met het water om hen heen. Een spiegel bestond vanzelfsprekend nog niet en dus keek je naar je eigen spiegelbeeld via het water. Op een gegeven moment vond men het wel eens tijd om hier daadwerkelijk een voorwerp voor te creëren. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een vulkaansteen. Obsidiaan spreken we dan over. Deze steen werd gepolijst en dit diende vervolgens als een spiegel. Spiegels zoals wij die nu kennen? Die werden uiteindelijk gemaakt door de oude Egyptenaren. De techniek van het maken van deze gebruiksvoorwerpen werd overgenomen door anderen en  de spiegel werd steeds verder verbeterd. De functie, hoe zit het daar precies mee? Kom erachter in de volgende alinea.

Leuke, maar minder gebruikelijke functies

Lachspiegels, die ken je wel. Je lijkt ineens heel lang en smal of juist ontzettend klein met een groot hoofd. Dit ziet er vaak erg grappig uit. Daarnaast worden spiegels ingezet in bepaalde doolhoven. Het spiegeldoolhof op de kermis, die heb je vast vaak zat gezien. Steeds lijkt er een doorgang te zijn, maar dan zit er toch weer een spiegel in de weg. Verdwalen in dit doolhof, dat doen mensen regelmatig. Overal je eigen spiegelbeeld, alles ziet er hetzelfde uit. Een echte uitdaging dus, maar wel heel leuk. Je ziet dus maar weer. Een spiegel is er echt niet alleen voor bedoeld om je uiterlijk op orde te brengen. Het kan ook voor een hoop plezier zorgen dus. Gekke bekken trekken voor het voorwerp, dat is natuurlijk ook een optie.

De spiegel, je weet er nu weer een stuk meer over dan dat je al wist. Je bent een beetje achter de geschiedenis gekomen van dit object en je hebt gelezen over de functie ervan. Er voor zorgen dat je er goed uitziet, dat is één van die functies. Daarnaast bestaan er lachspiegels en ook een waar spiegeldoolhof is een ding. Hoe onwijs gaaf is dat?

De online interieur specialist van Nederland | Usi Maison

De functie van spiegels

Vroeger al werden spiegels vooral gebruikt door de vrouwen. Nu is dat niet heel veel anders. Vrouwen gebruiken het voor het opdoen van make-up en ook de haren moeten worden goed gedaan. Uiteraard maken mannen ook uitgebreid gebruik van dit handige alledaagse voorwerp. Er zijn echter nog een aantal andere doeleinden voor spiegels. Speciale doeleinden kun je wel zeggen.

Aanbevolen artikelen