Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Nu heb je eindelijk een mooie eettafel gevonden en wil je er wel geschikte eetkamerstoelen bij uitkiezen. Een eetkamerstoel kies je niet zomaar uit, want het is toch een belangrijk meubelstuk voor een stevig ontbijt, goede lunch en lang diner. Om die stoel te vinden die helemaal bij jou past, moet je wel letten op een aantal aspecten. Dit artikel zal hierop antwoord geven. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, vraag dan advies aan bij de experts van MeubelBaas.

Eetkamerstoelen moeten passend zijn bij je eettafel

De belangrijkste tip is om je eettafel bij de aankoop van je eetkamerstoelen in je achterhoofd te houden. Je wil wel dat de stoelen enigszins matchen bij je eetkamertafel. Ook de afmetingen van je tafel spelen hierbij een rol. Let hierbij vooral op de hoogte en dikte van je tafel. Je wil in je eetkamer of eethoek natuurlijk ruimte besparen en een geheel creĆ«ren. Daarom is het van belang dat je eetkamerstoelen netjes onder de tafel geschoven kunnen worden. De breedte en hoogte van je stoelen moeten dus overeenkomen met hoogte en breedte van je tafel. 

Moeten je eetkamerstoelen wel of niet armleuningen bevatten?

Ook een belangrijke vraag die je je moet stellen is of jij behoefte hebt aan armleuningen bij je eetkamerstoelen. Dit heeft namelijk ook weer zijn weerslag op de grootte van je stoel in het algemeen, aangezien ook de armleuningen netjes onder de tafel geschoven moeten kunnen worden. Een eetkamerstoel met armleuningen valt immers hoger uit, maar kan wel extra ondersteuning bieden bij lang tafelen.

Een goede zithouding is belangrijk aan de eettafel

Een goede zithouding is ook aan tafel van belang. Een eetkamerstoel moet comfortabel zitten. Een goede zithouding heb je, wanneer je met je rug tegen een rugleuning kunt leunen en je voeten recht op de grond kunt zetten. Het zitgedeelte van de stoel moet zich bevinden ter hoogte van je knieschijven. Als deze punten kloppen, maakt je lichaam namelijk een hoek van negentig graden en dit is bevorderlijk. 

Welk onderstel is handig aan jouw eettafel?

Wanneer je op zoek bent naar die ideale eetkamerstoel, merk je ook dat je nogal wat keuze hebt in het onderstel van de stoel. Wil je wieltjes onder je eetstoelen? Wil je losse poten voor de stevigheid van de stoel? Of prefereer je sledepoten, zodat je wat flexibiliteit hebt voor je rug? Voor optimale ontspanning kun je ook voor een schommelstoel kiezen.

Welk materiaal voor je eetkamerstoel kies je?

Eetkamerstoelen worden gefabriceerd in meerdere materialen, zoals hout, metaal, kunststof en stof. Bij deze keuze is het raadzaam na te denken, waar de stoel komt te staan. Is er een kans dat de stoel snel vies raakt, omdat er bijvoorbeeld veel kinderen aanwezig zijn? De meeste mensen bekleden hun eetkamerstoel met een stof, omdat dit een eigen draai aan de stoel geeft. Stof is echter niet altijd even praktisch. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Weeg deze altijd goed tegen elkaar af, voordat je tot aankoop overgaat. 

Aanbevolen artikelen