Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Mooie fotolijsten helpen echt met het neerzetten van iets bijzonders. Je foto is al speciaal genoeg om in te lijsten, maar met de juiste lijst kan je er echt voor zorgen dat je een buitengewoon speciaal plekje creëert voor de foto. Door dit goed te overwegen, kies je straks een lijst waar je nog heel veel jaren plezier van zult hebben, maar hoe kies je de juiste? We helpen je een eindje op weg.

De juiste maat bij de juiste foto

Heb je wel eens door het aanbod van een fotolijsten-aanbieder gebladerd? De hoeveelheid maten die er beschikbaar zijn zullen je doen duizelen. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk, dat je van tevoren eigenlijk gewoon een goed idee moet hebben van wat je wil, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Je kan kiezen voor een kleine maat, maar ook een echt enorme fotolijst, zoals een fotolijst 80×100, is eigenlijk altijd wel beschikbaar. Daarmee heb je trouwens echt een lijst op posterformaat, wat natuurlijk geweldig is als je echt een hele mooie foto hebt die een speciaal plekje aan de muur verdient. Door vooraf te bepalen welke maat de fotolijst ongeveer moet hebben, kan je een stuk gerichter zoeken. En heb je een maat die niet voorkomt in het lijstje met standaardmaten? We kunnen ons het bijna niet voorstellen, maar het kán. In dat geval kan je veel aanbieders van fotolijsten vragen om er eentje op maat te maken. 

Welke stijl bij welke foto?

Door de juiste stijl van de foto te kiezen, kies je een lijst die echt goed bij de foto past. En dat is belangrijk, want anders neem je een fotolijst die helemaal uit de toon valt. Een stemmige foto met een hysterische lijst is natuurlijk zelden een goed idee. Echter, een drukke lijst bij een afbeelding van een vrolijk moment of vrolijke mensen is weer iets heel anders. Ook is het belangrijk om de fotolijst een beetje af te stemmen op je interieur. Heb je een strak en modern interieur, dan zal een klassieke, landelijke lijst snel uit de toon vallen. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Het afstemmen van de lijst op je interieur is iets wat veel mensen onbewust sowieso wel doen, maar hou er wel rekening mee. Je zal immers de komende jaren tegen de lijst aan moeten kijken en dan is het fijn dat hij gewoon blijft bevallen.

Het juiste materiaal

Kwaliteit is belangrijk bij een fotolijst en het materiaal speelt hier een belangrijke rol in. Door het juiste materiaal te kiezen, zorg je voor een fotolijst die vele jaren meegaat en altijd zorgt voor een stevig omhulsel voor een belangrijke foto. Ga niet voor de goedkoopste lijst, maar ga altijd voor de beste. Alleen dan weet je zeker dat je iets in huis haalt waar je echt plezier van gaat beleven. Of het nou van hout, kunststof of aluminium is, als het kwalitatief in orde is, is dat altijd beter.

Aanbevolen artikelen