Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Direct je woning verkopen? Je kunt overwegen je huis particulier te verkopen. Misschien bevind je je in een lastige situatie en moet je je huis direct verkopen. Je bent bijvoorbeeld je baan kwijtgeraakt waardoor je de hypotheek niet kunt betalen. In dit geval kun je je huis verkopen aan een betrouwbare partij. Deze methode is beter dan een huis verkopen via een bankveiling. Een andere manier om je huis te verkopen is door samen te werken met een makelaar. Deze manier van verkopen kost soms echter veel tijd. Bovendien moet je de commissie voor de makelaar betalen.

Je huis particulier verkopen

Je kunt zoeken naar een betrouwbaar vastgoedbedrijf dat je huis direct wil kopen. Het proces om het huis particulier te verkopen is erg snel. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met het vastgoedbedrijf en een afspraak te maken. Vervolgens komt de vertegenwoordiger van het bedrijf binnen enkele dagen bij je langs voor een taxatie. Zij beoordelen de prijs van je huis. Meestal hoef je voor dit taxatieproces geen extra geld uit te geven. Dit bedrijf zal je een eerste bod doen na het maken van een taxatie. Soms bieden ze 75% tot 85% van de marktwaarde. Op deze manier krijg je een hoger bod dan het verkopen van je huis via een veiling.

Je huis verkopen via een makelaar

Het kan moeilijk zijn om je huis zelf op de markt te brengen. Je moet dus samenwerken met een makelaar. Zij gaan op zoek naar een potentiële koper voor je huis. Daarnaast helpt de makelaar je ook om de koper bij te staan ​​bij het bezichtigen van je huis. Bovendien zullen zij het onderhandelingsproces met de kopers afhandelen. Op deze manier kun je een hogere prijs krijgen. De makelaar heeft een groot netwerk in de vastgoedmarkt. Het zal dus gemakkelijk zijn om een ​​serieuze koper voor je huis te vinden. Hierdoor is je huis snel verkocht.

Welke methode is beter?

Nadat je de twee bovenstaande methoden voor het verkopen van een huis kent, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke methode beter is. Als je je woning zo snel mogelijk wilt verkopen, is verkopen aan een betrouwbare partij zoals een belegger de beste keuze. Zij beoordelen en doen snel een bod na bezichtiging van je woning. Bovendien hoef je geen extra kosten of commissie te betalen voor de makelaar. Je kunt dus contact opnemen met het betrouwbare bedrijf of de belegger om je huis direct te verkopen.

Aanbevolen artikelen