Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Veel mensen hebben mooie planten of bloemen in huis. Dit fleurt een kamer niet alleen meteen op, maar zorgt ook voor een leuke sfeer. Echter heeft niet iedereen groene vingers. Deze heb je wel nodig als je veel planten in huis hebt staan, want planten hebben veel onderhoud nodig. Ze hebben de juiste hoeveelheid water nodig en je moet ook letten op de hoeveelheid zon die ze krijgen. Sommige planten moeten verpot worden en andere hebben een bepaalde temperatuur nodig. Gelukkig kan je ook mooie planten in je huis hebben staan, zonder dat je met al deze dingen rekening moet houden. We hebben het natuurlijk over nep planten! In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten voordat je je eerste kunstplant koopt! Lees dus snel verder.

Voordelen van een kunstplant

We zullen beginnen met alle voordelen van een kunstplant op een rijtje te zetten. Als eerste hebben kunstplanten geen onderhoud nodig. Je hoeft ze geen water te geven of te verpotten. Het kan zijn dat je ze af en toe even stofvrij moet maken, maar dit hoeft zeker niet heel vaak. Ook hoef je niet bang te zijn dat je je planten dood laat gaan, want een kunstplant gaat natuurlijk niet dood. Zo hoef je niet bang te zijn hoe je planten er uit zien na een weekendje of een weekje weg. Een ander voordeel is dat je niet te maken hebt met allerlei allergenen. Zo kan je toch die ene mooie plant in je huiskamer zetten, waar je eigenlijk allergisch voor bent.

Verschil in kwaliteit

Helaas is niet elke kunstplant even goed. In veel woonwinkels worden een heleboel nep planten verkocht, maar sommige zijn duidelijk van betere kwaliteit dan andere. Natuurlijk wil je wel een nepplant die eruitziet alsof hij echt is. Het is niet mooi als je duidelijk kan zien dat je nieuwe plant gemaakt is van plastic. Dit is ook erg zonde van je geld. Koop dus niet de eerste de beste kunstplant die je tegenkomt, maar blijf zoeken totdat je er eentje gevonden hebt die er levensecht uitziet. Een goede kunstplant heeft een stevige bladeren, die niet snel gaan hangen. Ook is de textuur van de plant precies nagemaakt. Verder is de kleur belangrijk. Een nepplant van goede kwaliteit heeft een mooie kleur en is niet te fel.

Verschillende soorten planten

Er zijn heel veel verschillende kunstplanten. Omdat bijna elke plant wel nagemaakt is, kan je met een nepplant bijna alles doen wat je met echte planten ook zou doen. Zo zijn er hangplanten die je aan je kast kan hangen of in de hoek van je badkamer. Je kan er ook voor kiezen om een mooie pot te kopen en een grote kunstplant in de hoek van de huiskamer neer te zetten. Kleine nep planten kan je op een kastje zetten of op een plank in je slaapkamer. Je kan je kunstplanten dus neerzetten zoals je dat met echte planten ook zou doen.

Aanbevolen artikelen