Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Je wilt graag van je huis je thuis maken, dit willen we bij Kastenreus ook. Dit is namelijk de plek waar je dagelijks bent, waar je eet, leeft, vrienden en familie ontvangt. Het is daarom belangrijk dat je energie krijgt, maar tegelijkertijd ook rust vindt in je huis. Dit kan soms een moeilijke opgaven zijn. Welke kleurencombinaties passen bij elkaar? Welke materialen kan ik het beste gebruiken in mijn interieur? Hoe zorg ik voor eenheid en gezelligheid in mijn huis? Dit zijn allemaal vragen die tijdens het opdoen van inspiratie tijdens het inrichten door je hoofd kunnen dwalen. In dit artikel helpen we je daarom een handje. We geven drie tips voor het stylen van je woning. 

Tip 1: Zorg voor rust en eenheid

We worden vrolijk van een opgeruimd en netjes huis. Wist je dat de inrichting van je interieur hier ook veel aan kan bijdragen? Zo is het belangrijk dat je rust en eenheid creëert in je woning. Dit kun je doen door middel van neutrale en zachte kleuren te gebruiken. Verf niet al je muren in donkere en felle kleuren, maar kies hierbij ook voor neutrale tinten. Wanneer je wel een felle kleur of donkere tint wilt gebruiken, kun je het beste één muur hiervoor uitkiezen. Zorg ervoor dat de kleuren op je muren terugkomen in de accessoires van je interieur, maar houdt het subtiel. Te veel kleuren, materialen en accessoires zorgt niet voor eenheid. 

Tip 2: Gebruik accessoires

Accessoires kunnen je interieur net dat stukje gezelliger maken. Kies bijvoorbeeld voor leuke kussentjes op je bank, een kleedje, kaarsjes of een schilderij aan de muur. Je kunt hiervoor verschillende materialen gebruiken, afhankelijk van de stijl die jij aan je interieur wilt geven. Zo kun je bijvoorbeeld stalen of metalen materialen gebruiken wanneer je een industriële look aan je interieur wilt geven. Of kies voor verschillende tinten hout voor een landelijke stijl. Je kunt op internet veel inspiratie foto’s vinden die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht. 

Tip 3: Experimenteer erop los

Het leuke aan het inrichten van je interieur is dat het volledig persoonlijk is. Je eigen smaak en persoonlijkheid kun je laten doorschijnen met behulp van je interieur. Experimenteer met verschillende materialen of stijlen. Heb plezier tijdens je zoektocht en leuke spulletjes. Bezoek eens een kringloop om unieke exemplaren te vinden waardoor jij je interieur een boost kan geven. Het is belangrijk om te onthouden dat alles mag en niks hoeft! Alles is volledig jouw persoonlijke keuze, en dat is wat het inrichten van een interieur zo leuk maakt. 

Aanbevolen artikelen