Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Heeft u eindelijk de stap genomen om een traprenovatie te verwezenlijken? Dan wordt het tijd om de kosten van zo’n klus in te ramen. De kosten van uw traprenovatie kunnen hoog uitpakken als u in zee gaat met een beneden gemiddelde klusser. Door de expertise op het gebied van traprenovatie maakt Toptrap u vanaf het begin al duidelijk wat de kosten zullen zijn. Hieronder ziet u een handig overzicht waar u aan kunt denken wat betreft traprenovatie kosten.

Hout, laminaat of toch PVC?

De ene trap is de andere niet, en de ene klant is de andere niet. Als u op zoek bent naar een manier om uw trap te laten renoveren, is een van de eerste overwegingen die u maakt welk materiaal gebruikt gaat worden. De kosten van de traprenovatie in Den Helder kunnen op basis van uw keuze nogal variëren, dus weet waar u aan begint.

 

Wat we tegenwoordig zien is dat bestofte trappen plaatsmaken voor trappen die op een andere manier bekleed zijn. Het voordeel van bijvoorbeeld hout, pvc, laminaat, en linoleum is bijvoorbeeld dat het een stuk makkelijker te reinigen is dan tapijt. Ook zijn vlekken er een stuk minder zichtbaar op en kunt u deze vervolgens eenvoudig weer verwijderen.

 

Gaat u voor het beste van het beste op het gebied van trapbekleding? Dan raden wij u aan om voor een trapbekleding van PVC te gaan. U kent PVC wellicht voornamelijk van de buizen die u het liefst zo min mogelijk in het zicht wilt hebben. Tegenwoordig wordt PVC echter op zo’n manier geproduceerd dat er van alles mee mogelijk is. De combinatie van betaalbaarheid en sterkte zorgt voor een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Hier komt bovenop dat u met PVC alle kanten op kan qua stijlen en kleuren. Kortom, PVC staat voor weinig traprenovatie kosten maar veel keuzevrijheid.

Het model van uw trap

Naast het materiaal maakt het model van uw trap ook uit in de berekening van de traprenovatie kosten. De meeste huizen hebben een dichte trap, maar in sommige typen huizen is een open trap gebruikelijker. Een traprenovatie voor een dichte trap valt meestal goedkoper uit, aangezien er minder materiaal wordt gebruikt. Toptrap biedt u daarnaast de mogelijkheid om van een open trap te switchen naar een dichte, en vice versa.

De afwerking: van simpel tot luxe

U hebt veel keuzes op het gebied van afwerking. Zo kunt u bijvoorbeeld naast uw trap een zogenaamde trapwang laten aanleggen. Deze stroken zitten op de muur, aan de rand van de trap. Ook beschermen de stroken uw trap tegen beschadigingen, vergelijkbaar met plinten. Daarnaast kan de trap ook worden verfraaien door gebruik te maken van roestvrij staal in de leuning of accenten.

Aanbevolen artikelen