Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Wanneer je een mooi schilderij hebt gekocht of misschien wel zelf hebt gemaakt, wil je dat deze een mooi plekje krijgt. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hiervoor een passende lijst gevonden moet worden. Met de juiste lijst komt je schilderij namelijk nóg beter uit en geef je hem het plekje dat hij verdient. In dit artikel geef ik je enkele tips voor het uitzoeken van een passende lijst voor jouw schilderij. 

De juiste maat 

De eerste stap bij het kiezen van een passende lijst voor je schilderij is ervoor zorgen dat het schilderij daadwerkelijk in de lijst past. Hiervoor heb je de juiste maat nodig. Schilderijlijsten zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten, waardoor je eigenlijk altijd een maat vindt die passend is. Is dat er niet? Dan kun je ook een lijst op maat laten maken. Hierdoor weet je zeker dat het schilderij in de lijst past. Wil je graag een passe partout gebruiken? Dan zul je wellicht voor een grotere lijst moeten kiezen. Het is immers zonde als de passe partout je halve schilderij bedekt. 

De stijl van de lijst

Wanneer je het juiste formaat hebt bepaald, wordt het tijd om de stijl van je lijst te bepalen. Kies je voor een neutrale, strakke, maar simpele lijst? Of wil je juist een klassieke lijst met vormen erop? De stijl van je lijst kan erg bepalend zijn voor de uitstraling van je schilderij en de manier waarop deze in je interieur past. Wanneer je namelijk een ultramodern huis hebt, is het bijvoorbeeld beter om voor een strakke lijst te kiezen. Een klassieke lijst zou hier namelijk uit de toon vallen. Heb je juist een klassiek huis? Dan zul je misschien wel sneller voor een klassieke lijst kiezen. Dit wil overigens niet zeggen dat je niet voor een klassieke lijst mag kiezen in een modern huis en andersom. 

En dan de kleur van de lijst

Als laatste tip wil ik je iets meegeven over de kleur van de lijst. Je kunt de lijsten namelijk tegenwoordig in iedere kleur verkrijgen, maar niet iedere kleur is even mooi bij jouw schilderij. In de basis is het altijd goed om voor een witte of zwarte lijst te kiezen, maar wil je toch een kleurtje? Kies dan voor een kleur die ook terugkomt in het schilderij zelf. Hiermee zorg je ervoor dat de lijst en het schilderij een eenheid vormen. 

Aanbevolen artikelen