Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Ieder huis waarin je een laminaatvloer of vloer van hout aanlegt, heeft plinten – Mooieplinten nodig. Ook bij vloeren waarbij een plint niet strikt noodzakelijk is, kan deze bijdragen aan de uitstraling van het interieur. De plint geeft de ruimte karakter en vormt toch een beetje de puntjes op de i. Wat ook bijdraagt aan het succes van de plint, is de kleur ervan. Bij een donkere vloer en een donkere wand valt een lichte plint volledig uit de toon. Andersom geldt dat je voor een lichte vloer en wand ook geen donkere plint moet gebruiken. Als vloer en wand een verschillende kleur hebben, is het het beste een wandplint de kleur van de wand te geven en de vloerplint juist de kleur van de vloer. Op die manier zorg je voor een subtiele overgang zonder harde lijnen. 

Verschillende plinten bij laminaat 

Bij vloeren van laminaat is een plint een absolute vereiste. Omdat laminaat uitzet of juist krimpt als de omgevingstemperatuur of de luchtvochtigheid verandert, dien je de vloer plusminus een centimeter van de muur op te laten houden. Het gevolg: er zit altijd een kleine kier tussen vloer en wand. Dat is niet alleen lelijk, je loopt ook nog eens het risico dat zich hierin vuil gaat ophopen. De meest simpele, maar weldoordachte oplossing: een plint. Als je een plint gaat aanschaffen, kun je uit verschillende modellen kiezen. Je kiest of voor plakplinten (een plint voor de vloer), voor een muurplint en in sommige gevallen een MDF-plint. 

Wat is precies een muurplint? 

Een muurplint is vooral onderdeel van de muur en minder van de vloer. Waar de vloerplint horizontaal bevestigd wordt, staat de muurplint juist rechtop (verticaal). Zoals gezegd, wordt de muurplint meestal geschilderd in exact dezelfde kleur als je muur. Een muurplint in de kleur van de vloer is ook een optie. Soms wordt een muurplint geplakt met sterke houtlijm, soms wordt deze geschroefd en in andere gevallen gespijkerd. Een montagekit gebruiken hoort ook bij de mogelijkheden. Advies krijgen over hoe je plinten voor de muur bevestigen moet? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met de experts werkzaam bij Mooie Plinten. 

Hoe zit het met vloerplinten? 

De vloerplint is een plakplint die op de vloer wordt geplakt. Deze plint is niet onderdeel van de muur, maar juist van de vloer. Hierbij geldt dat meestal de kleur van de vloer en niet van de muur wordt aangehouden. De liggende plint wordt een verlengstuk van een laminaten vloer. 

En MDF plinten? 

MDF is een afkorting van Medium Density Fibreboard, of te wel: samengeperste houtvezels. Deze vezels zijn uit afvalhout afkomstig. De MDF-plint is een goedkoop alternatief voor massief hout. De plint beschikt overigens wel over hoge stootvastheid en is ook nog eens vochtwerend. 

Kies een fraaie kleur plinten 

Natuurlijk moet de kleur van de plint ook passen bij de onderliggende vloer. Op een witte vloer een donkere plint plaatsen, of vice versa, heeft natuurlijk een absurd effect. Tenzij het expliciet je bedoeling is voor een absurd effect te gaan, kun je de kleur van de plint het beste laten aansluiten op die van de vloer, of, als alternatief, op de vloer van de wand bij een wandplint.

Aanbevolen artikelen