Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Wanneer jij jezelf zou omschrijven als wisselvallig, dan is dat vaak ook terug te zien in je interieur. Iedere keer wil je weer een andere kleur op de muur, een ander kastje kopen of je huis vullen met andere accessoires. In het extreme geval wil je zelfs ieder jaar de vloer vervangen omdat dat beter past bij ‘je nieuwe stijl’. Flexibel zijn in je interieur kan, tot op zekere hoogte, maar je moet hier wel een goede basis voor creëren. In dit artikel geef ik je enkele tips hoe je dat kunt doen. 

Rustige, neutrale wanden 

Het belangrijkste van een flexibel interieur is dat je begint met een rustige basis. Dat wil niet zeggen dat je je muren niet een kleurtje mag geven, maar probeer het zo rustig mogelijk te maken. Kies voor een kleur waar je alle kanten mee op kan. Vaak kun je met lichte aardetinten, wit of lichte grijstinten makkelijk uit de voeten. Wil je echt op safe spelen? Kies dan gewoon alleen voor witte wanden. Mis je dan toch kleur op de muur, dan kun je dit altijd creëren door een groot schilderij of wandkleed op te hangen. 

Aanpasbare accessoires

Wanneer je een goede basis hebt in je interieur kun je eigenlijk alle kanten op met je accessoires. Je accessoires kunnen er dan ook juist voor zorgen dat je interieur steeds weer iets anders wordt. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de juiste accessoires kiest. Kies je voor ‘vaste’ accessoires, zoals wandbekleding, zorg dan dat je hier alsnog flexibel mee kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van wissellijsten, zoals de wissellijst 40 x 60. Hierdoor kun je steeds weer een andere foto of poster in de lijst hangen, maar heeft de lijst wel een vaste plek in je interieur. Met losse accessoires kun je helemaal los gaan, want die kun je zo weer weghalen en vervangen voor iets anders. 

Veelzijdige meubels

Wanneer je het leuk vindt om af en toe te schuiven met je meubels, dan is het wel belangrijk dat je daarvoor de juiste meubels hebt. In een kleinere ruimte kan het bijvoorbeeld lastig zijn om de bank op een andere plek te zetten omdat er eigenlijk maar één of twee plekken zijn waar hij goed kan staan. Wanneer je in dit geval voor een elementenbank kiest, kun je vaak al een stuk meer opstellingen bewerkstelligen. Zorg ook dat je losse kasten neerzet die redelijk makkelijk te verplaatsen zijn. Een vaste of zware kast zul je immers niet zo snel verplaatsen. 

Aanbevolen artikelen