Telefoonnummer

+ 31 6 5853 5853

E-mail

aanvragen@woninginrichtingpeters.nl

Werktijden

Ma-vr: 8 uur - 17 uur

Iedere Nederlander heeft stiekem wel eens gedroomd van een eigen inbouwzwembad. Zit deze droom al jaren in je hoofd en ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van een eigen inbouwzwembad in de tuin? Of hoeveel dit gaat kosten? Lees dan snel verder. 

Kosten inbouwzwembad

De kosten van een inbouwzwembad variëren erg en dit heeft vooral te maken met de materiaalkeuze. Als je voor een prefab, polyester zwembad gaat, ben je het goedkoopste uit. Deze prefab zwembaden plaats je als een geheel en zijn daardoor snel te gebruiken. Een prefab zwembad kost rond de 8.000 euro, maar de hoogste kosten zijn natuurlijk de arbeidsuren. Daarom kost dit type zwembad al snel rond de 25.000 euro. 

Wil je een unieke vorm of een zwembad wat levenslang meegaat? Dan kun je kiezen voor een betonnen zwembad. In de afwerking kun je kiezen voor een mooie tegel of mozaïek. Een betonnen zwembad is maatwerk en daardoor variëren de prijzen tussen de 30.000 en 60.000 euro. 

Kosten onderhoud van een zwembad

Het dagelijks gebruik van een zwembad brengt ook kosten met zich mee. De grootste kostenpost is de filter. Het zwembadwater moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn om het zwemplezier te vergroten. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede filter. Deze filter staat dagelijks een aantal uren aan en kost stroom. Precieze bedragen hangen af van jouw stroomgebruik, maar het zal al snel richting de 1000 euro gaan op jaarbasis.

Naast de filter zorgen aanvullende reinigingsproducten voor een goede waterkwaliteit. Zo moet je regelmatig het chloor level en de PH-waarde nakijken en eventueel aanvullen. Deze producten mag je dus ook meenemen in de kosten van je zwembad. Op jaarbasis komt dit neer op ongeveer 500 euro aan producten. 

Extra’s die het zwembad nog aangenamer maken

Hoewel we hierboven de belangrijkste kostenposten uitgeschreven hebben, kiezen verschillende zwembad eigenaren er toch voor om hun zwembad ook te verwarmen. Niet zo gek natuurlijk met de Nederlandse temperaturen. Een zwembad warmtepomp zorgt ervoor dat een zwembad het gehele jaar temperaturen bereikt van wel 30 graden. De warmtepomp werkt op energie en voegt daardoor ongeveer 400 euro toe aan kosten op jaarbasis. Je kunt deze kosten dekken door een zeil over je zwembad te spannen om de warmte goed vast te houden. 

Een robotstofzuiger

Hoe goed de filter ook werkt, er komt nog steeds blad en zand in het zwembad terecht. Zie jij jezelf niet iedere dag met een net langs de rand van het zwembad lopen? Dan is een elektrische zwembadrobot een enorme uitkomst. Deze zwembadrobot maakt binnen 3 uur het volledige zwembad schoon. Naast de aanschafkosten, bedragen de jaarlijkse kosten voor een zwembadrobot ongeveer 200 euro per jaar. Je krijgt er natuurlijk wel veel gemak voor terug. 

Aanbevolen artikelen